hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg vargánya
- 40 dkg csiperke
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db közepes zöldpaprika
- 1-1,5 dl tejföl
- só, vegeta
- bors, majoránna, kakukkfű
- étolaj
A kanizsai piacon volt szerencsém szép vargányagombát vásárolni. Mivel nagyon intenzív az íze vettem két darabot, s hozzá még úgy 40 dkg termesztett csiperkét.
A csiperkét megmostam, a vargányát letöröltem, majd mindkettőt szeletekre vágtam. A hagymát apróra, a paprikát szeletekre vágtam, majd olajon üvegesre pároltam. Vigyázat, nem szabad lepirítani, nem pörköltnek készül. Közben borssal, majoránnával és egy kevés vegetával ízesítettem, majd rádobtam a gombákat és lassan fedő alatt pároltam. Mikor már félig kész volt, hozzáadtam a felaprított fokhagymát és egy (tényleg csak) csipetnyi kakukkfüvet. Ha kell, utána lehet még sózni.
Amikor a gomba megpirult hozzákevertem 1-1,5 dl tejfölt, felforraltam és kész is volt. Kifőtt tésztára merve tálaltam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.