IMG_454kc.jpg

 

 

Ezt a levest idénytől függetlenül gyakran készítem, mert a család szereti, s ki vagyok én, hogy ellenkezzek. Viszonylag gyorsan készíthető egyszerű étel.

 

A hozzávalók 4 személyre

 

egy nagy fej brokkoli

3 dkg vaj

2 dl (1 doboz) főzőtejszín

1 púpozott ek. étkezési keményítő

3 dl. zöldségleves alaplé (vagy zöldségleves kocka)

reszelt szerecsendió

só, bors

20 dkg trappista sajt

 

A brokkolit beáztatjuk, megmossuk, majd rózsákra szedjük. A torzsa zsengébb részéből is vágunk szeleteket.

A lábast feltesszük a tűzre, s mikor a vaj benne olvadni kezd beletesszük a brokkolit. Sózzuk és lefedve 5-8 percig lassan pároljuk, közben néhányszor megkeverjük. Megborsozzuk, majd hozzáöntjük a zöldség alaplevet és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

Miután felforrt további kb. tíz percet fedő alatt lassú tűzön főzzük, addig míg a brokkoli megpuhul. Ezt villával ellenőrizhetjük. Ha kissé lehűlt kiválasztunk belőle néhány szép rózsát, a többit leturmixoljuk.

Visszatesszük a lábosban a tűzre, felforraljuk. Közben a főzőtejszínt a keményítővel elkeverjük.

E keveréket hozzáadjuk a forró leveshez úgy, hogy egy kicsit kimerünk a levesből, felhigítjuk vele a tejszínes elegyet, majd ezt folytonos keverés mellett a leveshez öntjük. Utánsózzuk, borsozzuk, majd hozzáreszelünk egy kevés szerecsendiót. Még 5 percig főzzük lassú tűzön. A végén beletesszük a különszedett brokkolirózsákat.

Reszelt sajttal vagy krutonnal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://baconakbisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr115865058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása