Sörben párolt tarja

Címkék: étel gasztro recept

2014.09.01. 19:19

Hozzávalók

 

  • 1 kg csont nélküli tarja
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 4-5 közepes fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2-3 dl sör
  • só (vegeta)
  • bors
  • majoránna
  • köménymag
  • étolaj

 

 

Nem vagyok rajongója a sertéshúsnak, de ha már disznót eszek, akkor az legyen tarja vagy csülök. Akkor szoktam ezt receptet készíteni, ha lenn vagyok a birtokon. Nekem több napra is elég, vagy ha vendégek jönnek ők is díjazzák. Fenséges étel. A húst előző este szeletekre vágom, sózom, borsozom, megszórom bőven majoránnával.

tarja_0054.JPG

 

A szalonnát felkockázom, felaprítom. A serpenyőbe beledobok egy tk. köménymagot, majd ha pattogni kezd a szalonnát. Egy kis olajat utána öntök, s ha a szalonna megpirult mehet bele a kockára vágott vereshagyma. Ha a hagyma üveges, beledobom a az összenyomott, összevágott fokhagymát, majd mehet hozzá a szeletekre vágott hús, amelyet nagy lángon fehérre pirítok. Felöntöm 3 dl sörrel, s annyi vízzel, hogy ellepje. 3 decinél több sört ne adjunk hozzá, mert megkeserítheti az ételt. Ha felforrt leveszem a lángot takarékra és a húst puhára sütöm.

Héjában főtt/sült krumplival tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://baconakbisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr756556615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása